top of page
Søg
  • Panagiotis Charbis

Pandemien Corona

Opdateret: 8. apr. 2021

Der er en naturlig forvirring i hele verden i anden fase med pandemien. Torsdag d. 2. september skriver BT, at Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, d. 11. marts 2020, anbefalede statsministeren ikke at lukke skoler og dagtilbud, da lukning af skoler ingen målbar effekt ville have på smittespredning i samfundet. Brostrøm var altså uenig,og forundret da nedlukningen skete. Set i det lys kan vi nu forstå, at ingen myndigheder anbefalede statsministeren en total nedlukning. Én nr. 2 nedlukning vil drive Danmark til konkurs. Så det er en vanskelig situation vi er midt i.

Mennesker dør ikke af corona alene, men de har risiko for at dø tidligere, hvis de i forvejen er svækket af en anden sygdom, og bliver smittet med corona. Der er ikke et stort antal døde i Danmark, så vi kan godt lave kritik af Mette Frederiksens nedlukning. Dog betød nedlukningen af det danske samfund, at det lykkedes godt med at få corona under kontrol. Men der er nogle punkter vi skal forandre og aldrig gentage.

  1. Vi skal ikke lukke skolerne igen

  2. Vi skal ikke lade mennesker dø alene på hospitaler, plejehjem eller hjemme. Det er en grusom konsekvens af reglerne, som skal håndteres.

  3. Vi skal ikke lukke offentlige toiletter. Det gør folk paniske, når de går udenfor på gaden eller i supermarkedet og ikke kan komme på toilettet.

  4. Vi skal holde fast i ikke at lukke landet og ikke lukke grænserne igen.

  5. Vi skal heller ikke lade restaurationerne lukke tidligt. Når stederne lukker kl. 22, hvor skal folk gå hen bagefter? De drikker sig fulde hurtigere og bagefter de går videre sammen og holder fest alligevel. Det giver ikke mening at lukke restauranter tidligt.

Det er meget tydeligt vi ikke skal lukke landet, derfor skal vi se realiteterne i øjnene og ikke gemme informationer og lave halve løgne. Vi skal blive fornuftige, og finde frem til, hvad vi skal gøre. Hvilke regler skal gælde nu? Hvad skal vi gøre?


Du dør ikke af corona

Ifølge WHO rammer corona mennesker, der er over 70 år, og dem som i forvejen er syge. De udsatte er mennesker med overvægt, med svagt immunsystem - også selvom de er 30 eller 40 år. Den britiske regerings medicinske rådgiver, professor Chris Whitty udtaler; at mennesker dør af en anden sygdom plus corona. Det er vigtigt at forstå. Det betyder hvis de ikke har corona, så dør de tidligere, måske efter to-tre måneder, og ikke efter 2-3 år. Selvfølgelig er der ingen regel uden undtagelse, og vi kender alle historien om en teenager som døde som følge af corona.


Jeg ved det ikke, men jeg er glad

Hvorfor laver hele verden alle de her historier, der fører til nedlukninger og indgriben i vores liv? Jeg ved det ikke. Enten politiske årsager, konspirationsteorier - jeg ved det ikke. Men i sidste ende er jeg glad, ikke for at mennesker dør, men jeg er glad for resultatet af corona, fordi vores bekymringer om klimaet formindskes. Det er godt for klimaet corona kom. Vi har bedre luft, mindre klimaforurening, mindre flytrafik. Men hvad vil der ske herfra med klimapolitikken?


Vil historien gentage sig?

Hvis historien gentager sig og vi ser nedlukninger igen, så vil vi opleve en katastrofe. Mennesker bliver ramt af angst og depression, folk vil miste deres job. Måske i sidste i øjeblik, så vågner alle mennesker op, når de får chok over situationens alvor. Det er tragikomisk. Det er sket adskillige gange før i historien - det vil måske ske igen.


Begræns mundbind

Mundbind er farligt for din krop, fordi hvis du har mundbind på indånder du primært din egen luft (CO2), og derfor mangler du at indånde oxygen. Det betyder lang tid med mundbind resulterer i svagere immunforsvar - og dermed disponibel for sygdom. Ved korte distancer, er det acceptabelt, men du skal ikke køre med mundbind på lange distancer. Der hersker lidt kaos med mundbind her i anden fase af pandemien, men vi skal være fornuftige med brug af mundbind.


Træf din egen beslutning om vaccine

Der er en bevægelse i hele verden imod vaccine, the anti-vaccine movement. I Berlin for nylig var mere end 38.000 mennesker samlet, og én fra Kennedy familien var taler til en demonstration imod vaccine. Der er flere hundrede vis af forskere over hele verden, der advarer mod vaccine, der ikke er testet gennem minimum 1,5-2 år. De kalder det ‘the crazy virus race’. Jeg ved ikke nok om vacciner, fordi jeg er ikke specialist. Jeg er ikke læge. Jeg er psykolog.

Jeg er imod vaccine af personlige årsager, fordi jeg kender min krop. Jeg har ikke taget antibiotika i 50 år. Hvis jeg spiser en panodil udløser det allergisk eksem. For to år siden, da jeg skulle have lavet tandimplantat pressede tandlægerne mig til at tage antibiotika, da de var bange for efterfølgende komplikationer. Jeg lod mig overtalte, og efter to timer efter fik jeg allergiske symptomer, og kunne ikke trække vejret. Ligegyldigt om det er farligt eller ej, så kan jeg ikke klare en vaccination. Jeg ved ikke om det er farligt eller ej, men det er min egen beslutning.


Skift tankegang fra rødderne

For ti år siden blev det alvor, da antibiotika var blevet resistent mod tuberkulose, og vaccinen fungerede ikke. Det er på tide igen at tænke på, hvordan vi bruger antibiotika. Derudover hvordan vi spiser, og hvad det betyder for vores helbred og planet.

Når du elsker moderjord skal du blive vegetar. Hvorfor? Fordi kød er proppet med hormoner, som er gift og kødproduktion forårsager kæmpe mængder CO2 udslip. Derudover er den økologiske tankegang simpel: En ko spiser 25 kilo foder om dagen, som dyrkes på marker. Mennesker spiser 25 kilo grønt om måneden. Jo mindre kødproduktion jo mindre af jordens overflade bliver brugt. Kødproduktion kræver jordområdet til dyrkelse af foder.

Det gode fra krisen er, at mennesker viser de kan omstille sig og at tankegange forandres. Vi skal selv tænke på om vi skal indtage antibiotika og spise kød. Vi skal skifte vores tankegang fra rødderne. Du skal ikke indtage antibiotika ved hver et sygdomstilfælde. Du skal ikke spise kød.


Du skal ikke være bange

Før 11. marts, da jeg en aften underviste på min skole, i slutningen af februar, delte jeg min analyse af situationen med de studerende, fordi de ikke skulle være bange. Myndighederne havde meldt ud, at hvis du har symptomer, så bliv hjemme! Hvis det er en dødelig virus, hvordan kan det da anbefales at blive hjemme? Du skal tage på hospitalet, hvis du har symptomer, og blive behandlet, og ikke være hjemme uden at kunne trække vejret. Det er simpel logik. Derfor holder jeg min skole åben under første fase af corona pandemien og underviser fortsat.
110 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page